25.4 C
Belgrade
subota, 30 septembra, 2023

Lov na veštice

Ukoliko želite da doživite nešto drugačije, da upoznate mala mesta sa bogatom istorijom i impresivnim krajolikom, onda je region Strandir kao stvoren za vas. Interesantno je navesti da je u ovom udaljenom delu Islanda u 17. veku pogubljeno više od dvadeset osoba zbog bavljenja magijom

Holmavik je malo ribarsko mesto koje se “ugnjezdilo” uz veliki fjord Steingrímsfjördur. To je najveći grad u regionu i savršeno mesto za predah i planiranje avantura u Strandiru, a takođe je i baza za jednodnevne izlete.

Holmavik je udaljen je od Rejkjavika oko tri sata vožnje kolima, i turistima nudi puno sadržaja, od brojnih kampova, veselog naroda do najukusnijih restorana. Treba navesti da okolne planine pružaju beskrajne mogućnosti za planinarenje, aktivan odmor i uživanje u netaknutoj prirodi.

Turistima se posebno preporučuje jedan od najposećenijih muzeja u tom delu zemlje. Galdrasafnið, ili muzej islandskog čarobnjaštva i veštičarenja, mesto je na kom možete videti zombije kako izlaze iz grobova, kao i ostale stvari vezane za veštice i čarobnjake.

Izložba islandskog čarobnjaštva i veštičarenja kombinuje zanimljive istorijske činjenice o sumornim događajima sa lokalnim folklorom pa je zaista interesantan za posetu. Na dva sprata prostire se više od dvadeset različitih predmeta i replika koji posetioce vode u jedan od najmračnijih delova islandske istorije, srednjovekovni lov na veštice.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -