15.6 C
Belgrade
petak, 2 juna, 2023

Najlepši vidikovac Bosne i Hercegovine

Na tromeđi Mrkonjić Grada, Jezera i Jajca, iznad jezera Đol na jugozapadu i Plivskog jezera na severoistoku, svoje mesto je našla planina sa koje se pruža najlepši pogled u regionu

Otomalj je turistima možda manje poznata planina, ali to svakako ne umanjuje njenu važnost i lepotu. Ona je deo planinskog masiva koji se naziva i Jajačke planine, pa svojom morfologijom, strmim stranama i kupastim oblikom gospodari celim pejzažom.

Otomalj je pre svega izuzetno pitoma i pristupačna planina, sa dobro obeleženim stazama za planinarenje, sa predivnim vidikovcima odakle se pruža pogled na dolinu.

Ova planina je atraktivna i za bicikliste, planinarske staze su izuzetno zgodne i atraktivne za brdski biciklizam, pa se u toplijim mesecima tamo mogu videti brojni zaljubljenici u aktivan odmor i biciklizam.

Do ove planine se relativno brzo i lako stiže iz svih pravaca zemlje, a imajući u vidu da je Otomalj planina koja ne zahteva neku posebnu fizičku spremnost i veštinu, ona je preporuka za sve turiste koji vole destinacije koje još uvek nisu opterećene masovnim turizmom.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -