16.6 C
Belgrade
petak, 9 juna, 2023

Citta del Vino – najbolja promocija i dobra zabava

Italijanima je kvalitetno vino imperativ i ponosni su na svoje autohtone sorte kojih zaista ima dosta. Upravo zbog toga, njihova nova vinska promocija se zove „Citta del Vino“, a ove godine je tu prestižnu titulu dobio Duino Aurisina 

Nacionalno udruženje „Citta del Vino“ okuplja razne gradove i mesta širom italijanskih regija sa ciljem promovisanja kvalitetnih italijanskih vina i mesta iz kog takva vina dolaze. Udruženje „Citta del Vino“ je ove godine selo Duino Aurisina proglasilo pobednikom. Duino Aurisina je morao u takmičenju za titulu Grada vina pobediti šest drugih gradova, predstavivši bogat kalendar događanja za narednu godinu.

Duino Aurisina je naselje u italijanskoj pokrajini Friuli-Venezia Giulia, u blizini granice sa Slovenijom. Gradić je ime dobio od dva veća naselja, i u njemu živi nešto više od 1.500 stanovnika. Ovogodišnju nagradu „Citta del Vino“ je Duino-Aurisina primio od grada Barolo koji je bio pobednik 2021. godine.

Ovakav način promovisanja, ne samo vina, već i čitavog regiona je odlična ideja, kao i svih vrednosti održivog i ekološkog turizma, što će u velikoj meri pomoći da se i ne toliko poznati i popularni regioni predstave putnicima i turistima.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -