9.6 C
Belgrade
subota, mart 2, 2024

Hipi letovanje sa stilom

Ostrvo Formentera je možda i najbolje čuvana tajna Mediterana, i imajući u vidu da se turizam polako oporavlja, treba ga upisati na listu destinacija koje obavezno treba posetiti

Formentera je najmanje i najjužnije ostrvo arhipelaga Balearska ostrva u Španiji, i tu se mešaju i kombinuju najneverovatniji pojmovi, divlja priroda, balearski glamur i hipi atmosfera. Mekani pesak na plaži, sunce na licu, koktel u ruci, lagano uživanje u tromom letnjem danu…

Formentera je svakako jedna od najbolje čuvanih tajni Mediterana, zahvaljujući božanstvenim netaknutim plažama, hipi šarmu i egzotičnoj energiji. Udaljeno je samo 35 minuta vožnje trajektom od hedonističke Ibice, međutim, tamo vladaju neka drugačija pravila nego što je slučaj na mnogo poznatijoj sestri Ibici. Hipi vibracija ovog malenog ostrva je vrlo čvrsto ukorenjena, i sastavni je deo svakodnevice, zahvaljujući izvornoj hipi ekipi koja je tamo letovala još šezdesetih.

Sa samo 20 kilometara dužine i 8 kilometara širine, Formentera je savršene veličine za istraživanje na skuteru ili biciklu, što znači da lako možete doći do onih ušuškanih dragulja i skrivenih plaža koje su inače i glavni aduti ostrva.

Sa naizgled beskrajno plitkim vodama, celo područje je neverovatno prikladno za porodične odmore. Osim kupanja u kristalno čistom tirkiznom moru, ovde možete uživati u svim vodenim sportovima i aktivnostima. I naravno, sve to polako, sa merakom, jer su na ostrvu žurba i nervoza gotovo iskorenjeni.

Treba istaći da je sama udaljenost od matice Španije bila blagotvorna za meštane u ovim teškim vremenima, pa tamo zaraženih koronavirusom gotovo i da nema,  što Formenteru čini idealnom post-pandemijskom destinacijom koja se mora upoznati.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -