13.5 C
Belgrade
subota, 10 decembra, 2022

Nemačka mini Venecija

Iako je čuven po Božićnom sajmu, ovaj nemački grad je odlična ideja za turiste i u toplijim mesecima u godini kad u proleće njegove šarene kuće i zelenilo okoline dođu do izražaja 

Slikoviti gradić Eslingen (Esslingen am Neckar) smestio se na jugu Nemačke, nedaleko od Štutgarta. Kao što mu ime govori, razvio se na obalama reke Neckar na kojoj su izgrađene zanimljive kuće koje predstavljaju pravu turističku atrakciju. Eslingen je jedan od gradova koji ima najstarije kuće tog tipa u celoj Nemačkoj.

Eslingen je gotovo u potpunosti ostao očuvan tokom Drugog svetskog rata, pa je zanimljiva srednjovekovna arhitektura ostala netaknuta. “Skeletne kuće”, kako ih nazivaju, izgrađene su tako da se vide drveni okviri, odnosno armatura, sa spoljne strane zidova. Autentične i zanimljive, ove kuće predstavljaju pravu turističku poslasticu. Najstarija kuća je izgrađena davne 1262. godine.

Najpoznatiji u gradu je trg Marktplatz, gde šarene kućice prosto pozivaju da ih upoznate. Ovaj gradski trg je zaštićen s jedne strane zelenim brdima, a s druge se nalazi protestantska crkva s zanimljivim tornjevima povezanim mostom. Ova crkva i dominira panoramom grada. Osim toga, ceo grad je prošaran kanalima pa ga s razlogom zovu mini Venecija.

Do ovog grada se brzo i lako stiže sa svih pravaca, pa bi bila prava šteta da ga ne posetite i upoznate ukoliko se nađete u Nemačkoj. Ako je uspeo do sada da sačuva svoj izgled i šarm, to samo potvrđuje njegovu vrednost.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -