25.6 C
Belgrade
četvrtak, 30 juna, 2022

Ulaz u Veneciju koštaće od tri do deset evra

Svi turisti koji žele da posete ovaj grad će morati da rezervišu ulaznicu unapred i plate svoj ulazak u grad u zavisnosti od toga koliko dugo planiraju da ostanu

Venecija će od sledeće godine postati prvi grad u kom će se plaćati ulaz preko pristupa koji se nalaze na glavnim tačkama istorijskog jezgra u  gradu, rezervacija je pre toga obavezna. Ove mere su trebale da budu na snazi već ove godine, ali će zbog globalnih dešavanja i krize u svetu sačekati sledeću godinu.

Venecija je prvi grad na svetu koji će naplaćivati ulaz između 3 i 10 eura, u zavisnosti od dana boravka i broja ljudi koji ga posećuje. Ulaz neće plaćati stanovnici regije Veneto i deca mlađa od šest godina.

Naplata ulaznica i prethodna rezervacija nema za cilj ograničavanje broja turista u istorijskom centru grada, već da deo posetilaca podstakne da Veneciju posećuje u manje popularno doba godine kada će cena rezervacije biti manja.

Upravo zbog toga, turistima koji dolaze na jednodnevne izlete biće ponuđene i zamene za rezervaciju u vidu popusta na ulaznice u muzeje. Datum stupanja na snagu novog sistema biće objavljen narednih nedelja.

Rezervacija ulaska u grad će se vršiti putem aplikacije ili internet stranice, a QR kod koji se dobije će se koristiti za ulaz i prolazak kroz grad.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -