7.2 C
Belgrade
sreda, april 17, 2024

Air France se obavezao da će koristiti samo lokalne namirnice na svojim letovima

Kao ambasador francuske kuhinje u oblacima, Air France se obavezao da će na svim svojim letovima koji polaze iz Pariza koristiti isključivo francuske proizvode. Tako će putnicima u svim putničkim kabinama od kraja ove godine biti ponuđena jela u potpunosti pripremljena u Francuskoj. To znači da meso, mlečni proizvodi i jaja moraju  biti francuskog porekla, riba iz održivog ribolova, vegetarijanska jela od francuskih sastojaka, a obroci za bebe i decu od isključivo organskih namirnica

U skladu sa proklamovanim ciljem održivog keteringa, avio-kompanija se bori i protiv rasipanja hrane, pa putnicima biznis klase nudi opciju da pre leta unapred izaberu svoje toplo jelo. Air France se obavezao da će do kraja godine eliminisati 90% plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu, te da će koristiti ekološki održivu ugostiteljsku opremu: upaljač, kolica za hranu nove generacije, poslužavnici koji se recikliraju, posuđe od celuloze, FSC drveni pribor za jelo, papirnate čaše, kao i da će uklanjati pojedinačne plastične boce. Kompanija je takođe posvećena i recikliranju, pa se na letovima vrši selektivno sortiranje plastičnih boca, kutija za sokove i limenki.

Air France takođe nastavlja saradnju sa francuskim kuvarima nosiocima Mišelinovih zvezdica, koji kreiraju menije za prvu i biznis klasu.

Nova biznis klasa

Počev od ove jeseni, Air France u 12 aviona tipa Boeing 777-300 redizajnira biznis kabine. Čuveno sedište ove avio-kompanije redizajnirano je tako da se sada pretvara u pravi krevet dug skoro dva metra i svakom putniku puža direktan pristup prolazu, kao i punu privatnost zahvaljujući kliznim vratima. Sedište je takođe opremljeno 17,3-inčnim 4K ekranom, slušalicama za smanjenje buke, novom Bluetooth vezom koja omogućava putnicima da koriste sopstvene slušalice i nekoliko električnih utičnica.

Air France predstavio novi luksuzni salon na pariskom aerodromu Šarl de Gol, saznajte više.

Od septembra 2022, dvanaest aviona, od kojih će prvi biti „Fontenblo“ na liniji Pariz – Njujork, biće opremljeno novom biznis klasom sa 48 mesta.

Air France uvodi novine i u ostale kabine. U premijum ekonomskoj kabini putnicima su dostupna sedišta koja nude 96 cm prostora za noge, sa proširenim naslonom koji se spušta do 124 stepena i sa  USB, A i C portovima. U sedište su integrisane i nove audio slušalice koje smanjuju buku. U ekonomskoj klasi sedišta imaju  širinu od 43 cm, nagib od 119 stepeni i 79 cm prostora za noge, a opremljena su USB A portom.  Sedišta u ove dve kabine opremljena su 13,3-inčnim 4K ekranom visoke definicije sa Bluetooth vezom, idealnim za uživanje u dostupnom programu.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -