4.4 C
Belgrade
četvrtak, 1 decembra, 2022

Zatvara se najbolji restoran na svetu

Čuveni šef Rene Redžepi je dokazao da je trenutno najbolji kuvar na svetu, a njegove sposobnosti su potvrđene na prošlogodišnjem takmičenju The World’s 50 Best Restaurants. Međutim, nakon letnjeg menija 2023. godine najbolji restoran na svetu će zatvoriti svoja vrata

Zatvara se najbolji restoran na svetu, čuveni Noma restoran koji uspešno vodi šef Rene Redžepi. Noma je u Antverpenu u Belgiji po peti put odlukom žirija The World’s 50 Best Restaurants proglašena za najbolji restoran na svetu u 2021. godini. Tada se Rene Redžepi izjednačio sa Feranom Adrijom po broju pobeda na ovom prestižnom takmičenju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rene Redzepi (@reneredzepinoma)

Čuveni Redžepi je zaista osvojio sve što je mogao. Pored toga što je njegov restoran bio najbolji od svih, on je osvojio i treću Mišlenovu zvezdicu. Međutim, on je iznenadio javnost kada je saopštio da će Noma postojati još svega godinu dana. Nakon što bude svetu predstavio svoj letnji meni za 2023. godinu, Noma će biti zatvorena.

Hvaljen kao jedan od najuticajnijih kuvara na međunarodnoj gastronomskoj sceni, kulinarski čarobnjak René Redzepi je doslovno ponovno izmislio nordijsku kuhinju. Kao kuvar se oslanjao se na sopstveno kulturno nasleđe, nudeći inventivnu fuziju nordijske i makedonske kuhinje. Svaki specijalitet je baziran na lokalnim specijalitetima.

Bistro Mali pijac, saznajte više.

Rene Redžepi je objasnio da želi da putuje i da istražuje svet, da otkriva nove ukuse i kuhinje. Ovakva odluka je usledila posle višegodišnjeg razmišljanja, navodi čuveni šef. Na putovanje po svetu vodiće ceo svoj tim, kako bi zajedno tražili inspiraciju koja će osvojiti svet u 2024. godini.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -