4.3 C
Belgrade
četvrtak, 1 decembra, 2022

Grčka ima najlepša ostrva na svetu

Travel+leisure magazin je na osnovu glasova svojih čitalaca napravio listu najlepših ostrva na svetu, na prvom i drugom mestu se nalaze ostrva koja pripadaju Grčkoj

Grčka zaista ima najlepša ostrva na svetu. Na osnovu ankete koja je trajala od januara do maja meseca, čitaloci Travel+leisure magazina su za najbolje ostrvo na svetu izabrali Milos. Ovo ostrvo je destinacija o kojoj svi maštaju i razmišljaju tokom zimskih meseci, u hladnim danima. Osim toga, njega karakteriše bogata istorija, kulturno-avanturistički lokaliteti koji upotpunjuju doživljaj. Milos je u svetu poznat po Miloskoj Veneri koja je 1820. pronađena na ostrvu, a danas se nalazi u muzeju Luvr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Milos se nalazi u sredini Kikladskih ostrva, i zbog svog vulkanskog porekla, ostrvo poseduje magičan šareni pejzaž sa peščanim plažama, podvodnim morskim pećinama i crvenim liticama. Upravo zbog toga Milos nudi autentična iskustva, ostrvo je idealna destinacija za bekstvo u mir i romatičan odmor.

Milos takođe nudi neke od najlepših plaža u Kikladima. Na ostrvu ima više od 70 plaža i sve imaju specifičan beli pesak. Plaže na jugu i severu su prave turističke atrakcije, dok su plaže na istoku i zapadu vrlo mirne i pitome. Ono što je posebno interesantno je činjenica da je pored svoje lepote Milos uspeo da odoli masovnom turizmu.

Prirodne lepote i šarm regije Fođa, saznajte više.

Na drugom mestu se našlo takođe grčko ostrvo, Folegandros, ostrvo koje je po svojoj lepoti poznato širom Mediterana, a i sveta. Na trećem se nalazi Sveti Vincent i Grenadini, na četvrtom Madeira u Portugalu, a na petom Andaman u Indiji. 

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -