4.4 C
Belgrade
četvrtak, 1 decembra, 2022

Ulaz u Veneciju koštaće deset evra

Svi turisti koji žele da posete ovaj grad će morati da rezervišu ulaznicu unapred i plate svoj ulazak u grad u zavisnosti od toga koliko dugo planiraju da ostanu

Venecija će od sledeće godine postati prvi grad u kom će se plaćati ulaz preko pristupa koji se nalaze na glavnim tačkama istorijskog jezgra. Svaki turista koji želi da uđe u grad će pre toga morati da rezerviše ulaznicu. Ove mere su trebale da budu na snazi već ove godine, ali će zbog globalnih dešavanja i krize u svetu sačekati sledeću godinu. Ulaz u Veneciju koštaće turiste deset evra.

Venecija je prvi grad na svetu koji će naplaćivati ulaz između 3 i 10 eura, u zavisnosti od dana boravka i broja ljudi koji ga posećuje. Ulaz neće plaćati stanovnici regije Veneto i deca mlađa od šest godina. Kazna za turiste koji ne plate ulaz iznosiće do 300 evra.

Naplata ulaznica i prethodna rezervacija nema za cilj ograničavanje broja turista u istorijskom centru grada. Cilj ove akcije je podsticanje posetilaca da Veneciju posećuju u manje popularno doba godine kada će cena rezervacije biti manja.

Hotel Bohinj nudi plutajući doručak, saznajte više.

Upravo zbog toga, turistima koji dolaze na jednodnevne izlete biće ponuđene i zamene za rezervacije. Turisti će moći da ih zamene ili dobiju popust za ulaznice u muzeje. Datum stupanja na snagu novog sistema biće objavljen narednih nedelja.

Rezervacija ulaska u grad će se vršiti putem aplikacije ili internet stranice. Tom prilikom se dobija a QR kod koji će se koristiti za ulaz i prolazak kroz grad.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -