11 C
Belgrade
petak, 1 decembra, 2023

Najpotcenjeniji gradovi Evrope

Poznati magazin o putovanjima, Condé Nast Traveler, napravio je listu najpotcenjenijih gradova u Evropi. Na listi se nalazi i jedan grad iz našeg regiona, opisan kao grad sa opuštenom energijom i dobrim domaćinima

Najpotcenjeniji gradovi Evrope su se našli na novoj listi magazina Conde Nast Traveler, specijalizovanog za putovanja. Magazin je napravio listu gradova koji nisu na turističkim mapama evropskih putnika, i potrudio se da svojim čitaocima predstavi te destinacije. Jedan od gradova sa liste je Mostar, opisan kao grad koji je potpuno nezasluženo ostao donekle nepoznat putnicima.

Novinari su u svojoj reportaži naveli da je Mostar grad opuštene energije s mešavinom austrougarske i osmanske arhitekture. U gradu se nalaze brojni restorani koji nude tradicionalnu kuhinju, predivno staro gradsko jezgro i čuveni most, po kom je i grad dobio ime. Opuštena energija grada posebno je interesantna u večernjim satima, kada se uz čašicu rakije slušaju umirujući zvuci reke.

Osmo svetsko čudo, nestvarna priroda Čilea, saznajte više.

Lista sadrži 22 destinacije u kojim se kriju prirodne lepote i atrakcije koje su podjednako interesantne kao i kod ostalih daleko poznatijih gradova, kao što su na primer Rim ili Pariz. Među gradovima koje magazin izdvaja nalaze se i Trogir, Opatija, Ohrid ili Tirana.

Ukoliko vas zanima koji su to najpotcenjeniji gradovi Evrope posetite zvaničnu internet stranicu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -