4.4 C
Belgrade
četvrtak, 1 decembra, 2022

Gardijan: Slovenija najbolji izbor za odmor

Britanski dnevni list je u svojoj reportaži izdvojio sve turističke bisere u našem regionu među kojim se nalazi i Slovenija. Gardijan sa posebnom pažnjom piše kako zemlje u ovom delu Evrope nude sadržajan i kvalitetan odmor. One imaju spektakularne krajolike, divlja mesta za kupanje, drevne gradove i pristupačne cene

U svojoj reportaži „Divlji istok“ Gardijan je još jednom potvrdio kako je Slovenija zaista najbolji izbor za odmor. Slovenija je opisana kao zemlja sa šarmantnim glavnim gradom poznatim po očuvanoj baroknoj arhitekturi.

Ljubljana je kompaktna prestonica, izgrađena oko reke Ljubljanice, sa divnom arhitekturom koja okružuje reku. Osim toga, tu je i Ljubljanski grad, dvorac na vrhu brda, a tu su i brojne umetničke galerije, pozorišta i muzeji.

Od ostalih sadržaja, Gardijan izdvaja i Piran, za koji kaže da je najlepši grad na Jadranskoj obali. U njemu preovladava italijanska arhitektura koja odražava vekove mletačke vladavine.

Na severozapadu zemlje glavne znamenitosti su spektakularno Bledsko i Bohinjsko jezero u Julijskim Alpima. S druge strane planina, tu je i dolina Soče koja nudi planinarenje, rafting i kajak leti, a zimi skijanje i snoubording.

Najstarija aktivna solana na svetu, saznajte više.

Idući prema jugu, nezaobilazni sadržaju uključuju Postojnsku i Škocjansku jamu i Predjamski dvorac, izgrađen u ulazu u pećinu. Istočna Slovenija je vinski deo zemlje, tu je živahni Maribor, grad sa najstarijom vinovom lozom na svetu. Osim toga, tu je i Ptuj, jedan od najstarijih gradova u Sloveniji, odlično mesto za jednodnevni izlet.

Gardijan takođe pored Slovenije, ističe lepote Bosne i Hrecegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -