24.3 C
Belgrade
nedelja, maj 26, 2024

Kipar ima najdužu letnju sezonu u Evropi

Kipar nudi kvalitetan i dobar odmor na malo manje poznatom Mediteranu, prožet toplim vremenom, čistim morem i istorijom. Osim toga, malo ko zna da Kipar nudi beskrajno leto, jer ima jednu od najdužih letnjih sezona u Evropi. Na Kipru se, tako kažu, kupa u moru kad se na drugim destinacijama već priprema garderoba sa dugačkim rukavima

Kipar ima verovatno najdužu letnju sezonu u Evropi. Svako ko se nađe na ovom predivnom ostrvu ima utisak da se ne radi o Mediteranu, pitomom i finom. Prvi utisak je potpuno drugačiji, jer je zbog vrućine i sunca utisak kao da se nalazite u ekvatorijalnom žarkom pojasu. Sunce je izdašno, a temperature visoke i utisak je da to prilično dugo traje, skoro do decembra.

Kipar je mediteranska ostrvska idila čija letnja sezona traje komotno od maja do kraja septembra. Međutim, gotovo izvesno je da se sezona može produžiti, jer su temperature čak i u oktobru savršene za kupanje, što najavljuje i kasnu sezonu.

Najstarija aktivna solana na svetu, saznajte više.

Ova zemlja se može pohvaliti sa čak 340 sunčanih dana godišnje, a zahvaljujući svom jugoistočnom položaju u Sredozemnom moru, plaže na ostrvu pozivaju turiste čak i u novembru. Tada nema gužvi, a more je idealno za kupanje, jer sunce tada odlazi na svoj godišnji odmor.

Kipar definišu visoke temperature, nebo bez oblaka i rashlađujući povetarac koji dolazi s mora. Sve to je idelno za kupanje, sunčanje i sve aktivnosti koje uključuju more, od jedrenja do ronjenja. U vrhuncu sezone sva arheološka nalazišta treba obilaziti rano ujutru ili u kasno poslepodne, izbegavajući najtopliji deo dana.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -