15 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Najskuplja pica na svetu

Ova pica je na prvi pogled mala, i više liči na nešto što se kupuje na ulici. Međutim, ona nudu nesvakidašnje sastojke, i veoma je luksuzna, što se u ostalom odražava i na cenu 

Najskuplja pica na svetu, bar za sada, košta više od 10.000 evra. Italijanski kuvar Renato Viola je već nekoliko godina na samom vrhu kada su u pitanju gastronomske inovacije. Negova nova specijalna pica se zove “Louis XIII”, i za sada još uvek nije javnost dovoljno uponata sa tim specijalitetom. Razlog je sigurno visoka cena ovog specijaliteta.

Pica ima prečnik 20 centimetara, i posebna je po načinu pripreme i po sastojcima koji idu na testo. Samo testo se priprema više od 72 sata, koristi se specijalna so, a na testo dolaze izuzetno retke i luksuzne namirnice. Renato Viola umesto šunke ili pečuraka koristi tri različite vrste finog kavijara, svež norveški jastog, kao i sedam različitih vrsta sireva.

Meksičke školjke – gordite, saznajte više.

Osim toga, ako je i naručite, Renato je lično priprema i donosi na adresu zajedno sa još dva pomoćnika. Oni serviraju posebne tanjire, kao i specijalno odabrano piće za ukusan obrok. Kuvar sa sobom nosi konjak Remy Martin Luj XIII, šampanjac Krug Clos Du Mesnil 1995 i brendi.  Renato Viola smatra da je takava kombinacija izuzetno važna za pravi užitak sa picom koju priprema.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -