5.5 C
Belgrade
utorak, 6 decembra, 2022

„Romantični put“ – nežna strana Nemačke

„Romantični put“ je čuvena turistička ruta u Nemačkoj koja se pruža kroz nekoliko nemačkih saveznih pokrajina. To je put na koji turisti ne kreću zaljubljeni, već se takvi sa njega vraćaju

“Romantični put” predstavlja put koji povezuje najromantičnije predele i mesta u Nemačkoj. Put je kao ideja nastao 1950. godine, tokom ekonomske obnove Nemačke nakon Drugog svetskog rata. Prilikom izgradnje puta ova zemlja je prepoznata kao zemlja neverovatnih istorijskih, prirodnih i kulturnih vrednosti. Na putu koji se proteže više od 400 kilometara mogu videti neka od najdragocenijih blaga i nežna strana Nemačke.

Ovaj put povezuje sve dragocenosti Nemačke od grada Vircburg na reci Majni u severnoj Bavarskoj do Fisena, i do čuvenog dvorca dvorca Nojšvanštajn. Ove dve lokacije se obično uzimaju za početnu i završnu tačku. Između njih se nalaze bajkovita srednjevekovna mesta, dvorci i utvrđenja, kao i romantični gradovi.

Romantični put

Na ovo putovanje možete krenuti uvek, i obići celu rutu odjednom, ili je podeliti u etape. Ono što nikako ne smete propustiti su gradovi Vircburg, Augsburg, Rotenburg ob der Tauber, Dinkelsbil, i dvorac Nojšvanštajn. Posebno se svojom istorijom i lepotom ističe Rotenburg ob der Tauber, i dolina reke Tauber, grad star više od 1 milenijuma, očuvan i ponosan.

Za nezaboravno iskustvo pobrinuće se netaknuta priroda, živopisni gradovi sa očuvanim zidinama, tradicionalne kuće, bornji tornjevima sa srednovekovnim zamkovima. Ova turistička tura je popularna u letnjim mesecima, i leto je neko idealno vreme da se upustite u istraživanje romantike u Nemačkoj. Nije previše toplo a ima zaista puno sadržaja koji mogu da se posete i vide. Za sve ostalo tu su veseli Nemci, rado će vam izaći u susret ukoliko vam nešto zatreba.

Da Nemačka uvek ima šta da ponudi turistima pokazuje i nova kampanja Turističke organizacije Nemačke (DZT). Ova organizacija je pokrenula kampanju pod nazivom German. Local. Culture u kojoj turistima u poseti Nemačkoj nude autentična, lokalna iskustva u gradovima, lepote odmora u prirodi i na selu, kao i održivu turističku ponudu

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -