2.5 C
Belgrade
sreda, 6 decembra, 2023

Hotel sa nula zvezdica

Da hotel ne mora nužno da bude u nekoj zgradi na kakve smo i navikli, pokazali su švajcarski konceptualni umetnici. Njihov hotel ne liči ni na jedan do sada, a ima sve što i svaki hotel, na primer krevet

Hotel sa nula zvezdica je inovativni koncept švajcarskih umetnika kojim oni žele da skrenu pažnju javnosti na sve veće klimatske promene i na štetnost delovanja čoveka na planetu i društvo.

Njihov hotel je u potpunosti u suprotnosti sa običnim hotelima. Nalazi se na lokalnom putu pored benzinske pumpe u selu Saillon, na jugu zemlje u kantonu Valais. Ovaj hotel ima 0 zvezdica, nema zidove ni plafon, već samo jedan bračni krevet.

Umetnici su već imali iskustva u hotelijerstvu, njihove prethodne verzije hotela su bile postavljene u idiličnom švajcarskom selu. Međutim, shvatili su da je njihova misija da ukažu na promene koje su neophodne u društvu. Potrebno je što pre da počnemo da razmišljamo o problemima u svetu, klimatskim promenama, ratu i ostalim štetnim delovenjima čovečanstva.

Osmo svetsko čudo, nestvarna priroda Čilea, saznajte više.

U novoj verziji hotela, gosti ne mogu da uživaju u miru i tišini. Njima odmor remete automobili i gužve u saobraćaju, kao i ljudi na benzinskoj pumpi. Autori hotela ističu na nije više poenta u spavanju i odmaranju, već u preuzimanju inicijative i odgovornosti. Hotel sa nula zvezdica je njihov doprinos globalnoj borbi protiv zagađenja ne samo planete, već i društva.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -