4.4 C
Belgrade
sreda, 30 novembra, 2022

Najjeftiniji siti brejk u Evropi

Putnicima je poznat ovaj grad, posebno po brojnim sadržajima, besplatnim muzejima, jeftinom gradskom prevozu i izuzetno povoljnim cenama piva

Granada je najjeftinija siti brejk destinacija u Evropi. Nalazi se na jugu Španije, i predstavlja jedan od zaista najpristupačnijih gradova za putnike. Na osnovu istraživanja koje je sprovela stranica Omio, Granada se našla na vrhu liste putnika sa ograničenim budžetom.

Cena je značajan faktor za većinu potencijalnih turista. Stranica Omio je rangirala stotinu najpopularnijih odredišta za putovanja u Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Holandiji, Austriji, Švajcarskoj i Španiji.

Gradovi su rangirani na osnovu broja besplatnih atrakcija, pristupačnosti lokalnog prevoza i cena hrane i pića. Granada ima dosta besplatnih aktivnosti, tačnije 112. To uključuje i 10 besplatnih muzeja. Obilazak grada košta u proseku 6 evra, a pivo u većini barova nije skuplje od 2 evra, navodi Euronews.

Osim toga, Granada ima 1011 besplatnih Wi-Fi tačaka i 143 javne fontane. Redovna autobuska karta je jedna od najjeftinijih u Evropi i iznosi samo 1.40 evra.

Tvrđava Alhambra je glavna atrakcija Granade. Spektakularna tvrđava je izvorno izgrađena kao zidana citadela, a zatim je postala luksuzna rezidencija Nasridskih emira.

Trakaj, baltička romatnika na jezeru, saznajte više.

Još jedna od najvažnijih istorijskih atrakcija Granade je katedrala, impozantna građevina gotičke, renesansne i barokne arhitekture čija je izgradnja trajala više od 180 godina.

Granada je nedavno povezana sa većim gradovima u Španiji novim brzim vozom. Putnici mogu krenuti iz Madrida i stići u ovaj andaluzijski grad za tri sata ili za četiri sata iz Sevilje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -