4.8 C
Belgrade
subota, 9 decembra, 2023

Staza Bogova, put sa pogledom na Mediteran

Najlepša divlja pešačka staza u Evropi je ime dobila zbog neverovatnih predela kroz koje prolazi, dok joj sve vreme društvo pravi beskrajni plavi Mediteran, more nad morima

Staza ili Put Bogova (Sentiero degli Dei) je najpoznatija planinarska staza na Amalfi obali u Italiji. Radi se o najslikovitijem delu italijanskog južnog poluostrva Sorento koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine.

Ova staza se proteže po brdima iznad mora povezujući mala mesta Bomerano i Nočele, i tu možete videti najidiličnije prizore na svetu, stara pitoma sela, magarce i konje, kamene kućice, stare manastire, ali i meštane kako se odmaraju na suncu.

Sentiero degli Dei je dugačka nekih 6 kilometara i za šetnju će vam trebati dobrih par sati imajući na umu uspone koji vas čekaju, ali i odmorišta na kojima se možete okrepiti jer postoji dosta izvora sveže vode.

Durmitor među najlepšim mestima za hajking, saznajte više.

Organizovane su brojne turističke ture i postoji puno vodiča koji vas mogu povesti u obilazak ove staze. Ona je kroz istoriju privlačila brojne umetnike koji su tu pronalazili odmor za dušu i inspiraciju. Najbolje je krenuti u šetnju rano, oko 5 ujutru, dok čitava obala spava, čekajući toplo sunce da je probudi.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -