9.6 C
Belgrade
subota, mart 2, 2024

Nin – istorija, kultura i predivno more

Uzbudljiva prošlost i čarobna sadašnjost najstarijeg hrvatskog kraljevskog grada divno se uklapaju i idu ruku pod ruku. Staro grasko jezgro pamti istoriju u kojoj je život započeo pre više od 3.000 godina i to je jedan od najstarijih gradova Mediterana, smešten usred plitke lagune na ostrvu u obliku srca. Međutim, Nin ne živi isključivo od stare slave, i to je danas jedna od posećenijih destinacija na obali plavog Jadrana

Čarolija ovog grada leži u šarmantnom položaju, izuzetno blagoj klimi i bogatoj kulturnoj baštini. Takođe, u netaknutoj prirodi, brojnim festivalima kao i očuvanoj tradiciji koja je ovde možda i najbitnija. Grad Nin je odlično mesto za istraživanje hrvatske istorije i kulture, ali i za uživanje u prirodnoj lepoti Jadranske obale.

Mnoge civilizacije su ostavile svoje tragove šetajući se romantičnim ulicama ostrva, pa je čitavo ostrvo u stvari muzej na otvorenom. U drevna vremena Nin je bio važna luka na Jadranu, zbog čega je kasnije ostao upamćen kao važan deo rimskog carstva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Meštani su posebno ponosni na Ninski zaliv koji skriva koji čudesne i kvalitetne sadržaje. Tu se nalaze divne peščane plaže, lekovito blato, polja soli, bogat ptičji svet i retke i endmske vrste bilja. Ninske plaže, zbog plitkog i toplog mora, posebno su atraktivne za porodice sa decom, dok prijatni vetrovi u laguni čine ovaj deo idealnim za sve sportove na vodi.

Za Nin meštani kažu da je fantastičan dalmatinski grad za život, isto tako i za odmor, pa je s razlogom jedna od najposećenijih destinacija u okolini. Za ovaj grad kažu da ima najmanju katedralu na svetu, ali takođe i jednu od najlepših plaža. Treba navesti da je grad Nin deo EDEN-a, kao izuzetna evropska destinacija, sa izuzetno bogatom istorijom i očuvanom tradicijom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -