25. World Energy kongres održaće se u Rusiji

0

Rusija će biti domaćin World Energy kongresa 2022. godine, izjavili su World Energy Council (WEC), svetska organizacija koja se bavi promocijom pristupačanog, stabilnog i ekološki prihvatljivog energetskog sistema.

Ovo važno okupljanje je oduvek bilo pitanje prestiža, pa su u trci za domaćina bile i Sjedinjene Države, ali je glasanjem odlučeno da to ipak bude u Sankt Petersburgu. Okupljanje svetskih stručnjaka iz oblasti energetike i ekologije biće održano od 11. do 15. juna, a World Energy kongres je najveći globalni događaj koji okuplja lidere na polju energetike kako bi diskutovali o energetskim izvorima i novim trendovima u ovom sektoru.

Od 1924. godine, kada je održan prvo okupljanje, na kongresu prisutni su vodeći eksperti i profesionalci, državni zvaničnici, akademici i najveći svetski mediji, a tema je uvek ista, stvari koje su od vitalnog značaja za razvoj sektora energetike. Ovaj događaj privuče više od 4.000 učesnika iz svih sektora energetskih sistema i nudi najbolju priliku da se razmene mišljenja i iskustva u cilju što boljeg sagledavanja trendova iz globalne perspektive.

Share.

Comments are closed.