28. Novosadsko proleće u Novom Sadu

0

Novosadsko proleće je jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u zemlji koja traje od 20. do 24. marta 2018. godine.

Manifestacija Novosadsko proleće se sastoji se od nekoliko izložbenih celina, od izložbe cveća i sadnica, izložbe meda i zdrave hrane, od izložbe starih umetničkih zanata, kao i od  izložbe pod nazivom  „Salon energetske efikasnosti“.

Manifestacija Novosadsko proleće okuplja veliki broj posetilaca, i ima izuzetno velik doprinos u razvijanju ekološke svesti kod građana, a u tome im pomaže veliki broj organizovanih stručnih tribina, predavanja, i radionica o aktuelnim ekološkim problemima. Manifestacija je jedinstven i po tome što na jednom mestu okuplja sve iz oblasti ekologije i hortikulture, pa se ovde može naći sve što je potrebno za    uređenje zivotne sredine i ulepšavanje životnog prostora.

Ove godine je akreditovano oko 230 izlagača, a posetioci će imati priliku da se upoznaju sa različitim vrstama cveća i ukrasnog žbunja, egzotičnog bilja, i da uz savet o održavanju i negovanju kupe nešto što se ne može naći u svakodnevnoj ponudi. Osim toga, uz bogat kulturni program, gosti manifestacije će uživati u domaćim specijalitetima, zimnici, sirevima, proizvodima od dimljenog mesa, a kad se zaslade slatkišima, upoznaju sa starim zanatima i veštinama.

Mesto održavanja manifestacije Novosadsko proleće je “Sportski i poslovni Centar Vojvodina”, popularni SPENS.

Share.

Comments are closed.