35. Festival na Dunavskom ostrvu – 600 sati muzike u Beču

0

Na Dunavskom ostrvu u Beču, od 22. do 24. juna ove godine, održaće se 35. najveći evropski muzički festival na otvorenom. Ovogodišnji program nudi veliki broj bina i tematskih platformi sa ukupno 600 sati programa.

Ceo muzički program na festivalu će već tradicionalno trajati ukupno 600 sati, a brojnoj okupljenoj publici i svetu predstaviće se muzički izvođači svih muzičkih pravaca, od panka, elektronske i rok muzike do hip-hopa i nekog lakšeg zvuka za starije.

Na festivalu će biti ukupno 11 bina, a istovremeno će nastupati mnogi svetski poznati kao i domaći bendovi. Od izvođača treba izdvojiti  bend Portugal The Man, koji iza sebe odnedavno ima i nagradu Gremi za najbolje grupno izvođenje hit pesme Feel it Still, i nemačka hip-hop grupa Antilopen Gang koja je ostvarila veliki uspeh sa svojim prošlogodišnjim albumom „Anarchie und Alltag“. Od domaćih izvođača treba pomenuti Fedde le Grand, Münchener Freiheit i Wiener Blond.

Dunavskom ostrvu se ove godine na festivalu, osim više od 200 živih nastupa raznih muzičara, organizuju i razne dečje i sportske aktivnosti. Za najhrabrije posetioce će na raspolaganju biti karaoke-bina,  kao i adrenalinaska zabava „bag jump“, skakanje sa 3,5 metra na vazdušni jastuk, ili „stage flying“, letenje iznad publike na visini od 160 metara.

Organizatori ove godine očekuju očekuju oko tri miliona posetilaca, a program festivala možete pogledati na zvaničnoj internet stranici.

 

Share.

Comments are closed.