40. Međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva u Sarajevu

0

Od 24. do 26. oktobra u Sarajevu će biti održan 40. Međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turistička berza pod imenom „Sarajevski festival turizma“, a tema ovogodišnje manifestacije je gastro turizam.

Međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva ima osnovni cilj da afirmiše domaće turističke ponude i prirodne potencijale, i da se na jednom mestu BiH predstavi svim posetiocima i turističkim agencijama i operaterima iz inostranstva.

Posetite sa Barcinom sajam kafe koji se po deveti put održava u Trstu, mediteranskom gradu koji je glavna luka za kafu i smatra se prestonicom espresso kafe.

Za vreme trajanja sajma, Skenderija biti centar turizma, gde će kuvari iz BiH i celog regiona pokušati da obore Ginisov rekord u broju napravljenih palačinki, jer je tema ovogodišnje manifestacije gastro turizam. Pored toga što će pokušati da obore rekord, organizatori će se potruditi da ožive i autentični jelovnik i posuđe iz 1897. godine.

Posebno mesto na sajmu imaće i Udruženje barmena, koje organizuje dvodnevno takmičenje, na kome će svaki barmen predstaviti premijerno svoj koktel.

Share.

Comments are closed.