5 destinacija u Evropi koje treba posetiti u jesen

0

Ukoliko imate nekoliko slobodnih dana odmora za jesenje putovanje, evo par predloga kako da ih iskoristite i gde da otputujete.

Lisabon, Portugalija

Lisabon je jedan od najautentičnijih glavnih gradova Evrope, grad sa dušom i muzikom fada. Uske i razigrane uličice, antičke ruine i katedrale sa belim kupolama čine panoramu ovog grada kao sa razglednice, zajedno sa sedam bražuljaka sa pogledom na reku Tejo. Ljubitelji slatkiša će posebno uživati u njemu.

5 destinacija u Evropi koje treba posetiti u jesen

Ukanc, Slovenija

Na zapadnom delu Bohinjskog jezera u Sloveniji smešteno je mesto Ukanc. Ukanc je odlična pozicija i polazna tačka za istraživanje prirode i avanturiste, ovde se nalazi vrh planine Vogel, koji nudi jedan od najepših pogleda u Europi, posebno u jesen, kada lišće poprima nijanse zlatne i crene boje, boje koje se besprekorno jasno ogledaju u kristalno čistom jezeru. U blizini Ukanca sui vodopadi Slavica, a moguće je otići i do Doline triglavskih jezera.

5 destinacija u Evropi koje treba posetiti u jesen

Briž, Belgija

Ovaj srednjevekovni gradić jedan je od najlepših evropskih gradova u bilo kom godišnjem dobu, a naročito je lep kad dodje jesen. Vinova loza u raznim nijansama boje zemlje i zlata prekriva istorijske zgrade, a održavajući se na površini vode, sve boje godine na izmaku stvaraju romantične scene i savršene prizore za fotografisanje. Belgija je poznata po svojoj čokoladi, odličan izbor da se ugrejete vrućom čokoladom, ili osvežite mozda pivom, koje je ovde takođe na dobrom glasu.

5 destinacija u Evropi koje treba posetiti u jesen

Viklou, Irska

Ukoliko niste ljubitelj gužve, i prija vam nešto mirnija atmosfera, jesen je najbolje vreme da posetite Irsku. Ako ste raspoloženi za planinarenje, Viklou je zaista idealno mesto, prepuno vodopada i netaknute prirode. Možete istražiti i istorijska mesta kao šro je  Glendalougha, a odmor nakon svih aktivnosti i rekreacije možete potražiti u nekom od autentičnih i živopisnih pabova.

5 destinacija u Evropi koje treba posetiti u jesen

Bavarska, Nemačka

Bavarska je mesto koje zaista treba obići i doživeti.  Ako ste raspoloženi za aktivni odmor, možete se penjati po Alpima, ukoliko ste više za istorijska istraživanja, ovde ima 25 dvoraca i palata, i svi su spremni su da ih otkrijete. Srednjevekovni gradići i žive metropole, lokalni običaji i srdačno gostoprimstvo, mistične šume i vrhovi pokriveni snegom, kao i raznovrsna kulturna ponuda samo su deo turističke ponude ovog odličnog kraja.

5 destinacija u Evropi koje treba posetiti u jesen

Share.

Comments are closed.