50 godina METRO Cash&Carry – Od male radnje do svetskog trgovačkog giganta

0

Kada su 27. oktobra 1964. godine vlasnici lokalnih trgovina i restorana iz nemačkog grada Mulheim i okoline po prvi put krenuli u nabavku u novootvoreni veleprodajni objekat našli su se u čudu. Umesto klasičnog magacina u kome su od magacionera naručivali artikle koji su im potrebni, sami su mogli da uzmu kolica, prošetaju između rafova i izaberu sve što im treba. Zahvaljujući tome mogli su da dobro prouče svaki artikal koji su planirali da uzmu, mogućnost da su naručili pogrešan proizvod sada je eliminisana, a samu kupovinu obavljali bi znatno brže nego na klasičan način. Tog dana rođen je koncept Cash & Carry, danas jedan od najpopularnijih i najrasprostranjenijih u svetu veletrgovine. Tog 27. oktobra pre 50 godina rođena je i kompanija koja je odigrala ključnu ulogu u oblikovanju razvoja veleprodajne industrije u proteklih 50 godina – METRO Cash & Carry.

Danas, METRO Cash & Carry ima više od 750 distributivnih centara u 29 različitih zemalja i zapošljava oko 120.000 ljudi.

Široki asortiman kvalitetnih artikala, bliska saradnja i partnerski odnos sa kupcima koji podrazumeva ne samo prodaju robe već i prenošenje znanja i iskustva kao i podršku u razvoju njihovih biznisa glavna su snaga METRO lanca koji je i danas zadržao lidersku poziciju u veletrgovini.

U Beogradu METRO Cash & Carry otvara prvi distributivni centar 2005, a prošle godine  kompanija otvara svoju 750 radnju u gradu Chongqing, Kina.

Share.

Comments are closed.