7. Balkan Cheese Festival u Beogradu

0

U Domu omladine 17. i 18. februara održaće se 7. prodajna izložba sireva Balkana. Na izložbi će posetioci moći da uživaju u mlečom zalogaju koji nudi gotovo neograničene mogućnosti kombinovanja ukusa.

Na ovoj manifestaciji posetiocima će biti predstavljeni domaći i autohtoni sirevi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a na posebnim prezentacijama biće predstavljeni sirevi iz Francuske i Italije. Svi ljubitelji sireva će moći da probaju retke i neobične vrste sireva, da nauče sve o proizvodnji i vrstama sireva na predavanjima i radionicama, i da uživaju u kombinovanju  vrhunskih vina sa sirevima. Kao novina, ove godine na festivalu će biti služena pekarska poslastica, domaći hleb sa sirom.

Na festivalu sireva za gastronome biće izloženi polutvrdi punomasni dimljeni kozji sir, punomasni tvrdi sirevi sa ruzmarinom, kombinacije sira i raznih vrsta voća, кozji sir sa dodacima  crnih tartufa i mirođije, kao i ostali mnogobrojni specijaliteti.

Cena ulaznice je 250 dinara, i u cenu je uračunata degustaciju sireva i delikatesa na svim izložbenim mestima. „Balkan Cheese Festival“ biće otvoren za posetioce od 10 do 20 časova.

Share.

Comments are closed.