9. TriestEspresso sajam od 25. do 27. oktobra 2018. godine

0

Od 25. do 27. oktobra 2018. godine u Trstu biće održan Sajam posvećen espresu. To je manifestacija koja glorifikuje 300 godina staru priču, priču koja povezuje Trst sa kafom. Sajam koji se održava svake druge godine, TriestEspresso Expo, predstavlja samo jedan od mnogih aspekata ovdašnje kulture kafe i odnos industrije prema tome.

TriestEspresso Expo je nastao u organizaciji Privredne komore Venezia Giulia u saradnji sa Associazione Caffè Trieste, i održava se na izuzetnoj lokaciji  Trstu, u “Porto Vecchio”, drevnoj  luci u gradu , i u hidrodinamičkoj stanici Centrale Idrodinamica. Oba mesta jasno ističu dugu istoriju industriju kafe, počevši od trenutka kad je kafa započela sa osvajanjem “starog kontinenta”, dok su brodovi sa okeana prilazili na pristaništa sa svojim dragocenim tovarom.

9. TriestEspresso sajam od 25. do 27. oktobra 2018. godine

Danas, TriestEspresso Expo je praktično obavezan B2B događaj za međunarodnu publiku. Njegov vrhunac je izložbeni prostor sa oko 200 izlagača i najvažnijih brandova kafe na svetu. Predstavljaju se uvoznici, pržionice, proizvođači espresso aparata, aparati za prženje, preradu i pakovanje.

Tokom poslednjeg sajma, 2016. godine, na sajmu je učestvovalo  12.500 profesionalnih posetioca, od čega 38% iz inostranstva, iz 83 zemlje, posebno iz Srednje i Istočne Evrope (52%). TriestEspresso Expo tako potvrđuje svoju važnost i ulogu u poslovanju na dinamičnim tržištima.

TriestEspresso Expo je profesionalni događaj prilagođen potrebama visoko specijalizovanog segmenta industrije. Ovaj segment, kog zastupa registrovani zaštitni znak Trieste Capitale del Caffè®, biće predstavljen u nizu od 10 kratkih videa.

Video možete pogledati na ovoj internet stranici, a vesti takođe pogledati na zvaničnoj internet stranici.

Share.

Comments are closed.