Aerodrom „Nikola Tesla“ uvodi letnji red letenja 2018.

0

Na aerodromu „Nikola Tesla“ Beograd stupio je na snagu letnji red i režim letenja, a najznačajnije promene u redu letenja nacionalne aviokompanije Air Serbia su znatna povećanja broja nedeljnih letova u špicu letnje sezone.

Aerodrom „Nikola Tesla“ Beograd će od 26. marta od 27. oktobra 2018. primenjivati letnji red letenja, a letove iz Beograda imaće 32 avio-kompanije koje imaju redovne polaske ka 70 aerodroma u Evropi, Severnoj Africi, Bliskom i Dalekom istoku, kao i prema Sjedinjenim Američkim Državama.

Letnji red letenja podrazumeva i da će Air Serbia unaprediti sezonu letovima za Hamburg i Sankt Peterburg, a broj letova za Bukurešt biće uvećan za četiri nedeljna leta, Cirih za tri nedeljna leta,  Prag i Zagreb za dva leta nedeljno, a za jedan će biti uvećan broj nedeljnih letova za Atinu, Brisel, Milano, Njujork, Sankt Peterburg, Štutgart i Tiranu. Kao novina, još se navodi uvođenje sezonskih letova za Pulu, Split i Dubrovnik.

Aviokompanija Hainan ovogodišnju letnju sezonu počinje saobraćanjem ka Pekingu, dok će letovi za Teheran biti prošireni i pojačani uvođenjem još jedne,  treće iranske avio-kompanije koja će putnicima nuditi direktne letove ka ovoj zemlji sa beogradske vazdušne luke.

Kao redovne linije, na koje neće uticati letnji režim rada, uvode se letovi za Bazel, koje će obavljati avio-kompanija EasyJet,  kompanija Croatia Airlines započinje saobraćanje ka Splitu, kompanija Ellinair za Iraklion, a Eurowings kreće sa letovima ka Štutgartu.

Share.

Comments are closed.