Aeroflot među najefikasnijim svetskim kompanijama

0

Aeroflot je proglašen za jednu od najefikasnijih avikompanija, sa najvećom stopom povraćaja na kapital.

Aeroflot se nalazi među aviokompanijama koje su zaradile trošak svog kapitala u desetogodišnjem periodu. Ruski nacionalni prevoznik je po stopi povraćaja na uloženi kapital (ROIC) prvi među globalnim aviokompanijama (što isključuje regionalne i niskobudžetne avio prevoznike).

Konsultantska kuća McKinsey & Company je objavila istraživanje po kome je u periodu od 2005. do 2015. godine Aeroflot imao prosečan ROIC od 11,9%, više od bilo koje druge globalne aviokompanije. Ova kompanija je dobila mnogobrojne nagrade za kvalitet usluge i pohvale kako od putnika tako i od drugih učesnika na avio tržištu. Jedan od bitnih faktora uspeha je odlična povezanost na tranzitnim rutama izmedju istoka i zapada. Tako je Moskva nedavno priznata za najbolji centar u kome se povezuje saobraćaj izmedju Evrope i Kine.

Ove godine je konsultantska kuća za procenu vrednosti kompanija koje nose brendove, Brand Finance, proglasila Aeroflot za najjači globalni brend među avio prevoznicima. Aeroflot je takodje među najnaprednijim aviokompanijama u pogledu stepena digitalizacije, što donosi visok nivo efikasnosti u poslovanju.
Za više informacija kliknite ovde

Share.

Comments are closed.