Aeroflot predstavlja novi meni biznis klase koji su razvili pobednici takmičenja High Flyers

0

Aeroflot i Ruski festival restorana održali su prvo kulinarsko takmičenje High Flyers-a za izradu menija za biznis i komfornu klasu avio kompanije. Konferencija je zasnovana na pilot projektu kulinarske škole – u cilju otkrivanja novih imena u gastronomiji i napredovanja u karijeri u avio keteringu.

Nakon preliminarnog izbora od desetina podnosilaca prijava, u finalu se takmičilo osam kuvara iz pet gradova – Moskve, Sankt Peterburga, Soči, Novosibirska i Vladivostoka. Svaki učesnik morao je da pripremi tri topla obroka za putnike poslovne klase Aeroflot-a, uključujući riblje jelo, vegetarijansko jelo i konačno, jelo od mesa ili živine.

Recepti su morali da se sadrže preporučene liste proizvoda i zahteva za ugostiteljstvo u avionu. Rezultate je ocenjivao stručni žiri, uključujući restorane Boris Zarkov i Ilya Tyutenkov, kulinarske kritičare Aleksandra Iljina i Svetlanu Kesoyan i organizatora ruskog festivala restorana Aleksandra Susova.

Stručni žiri je na “Blind testu” – probao svako od jela, koja su identifikovana samo brojevima bez imena kuvara. Jela su ocenjena po ukusu i izgledu na skali do deset, pri čemu je pobednik određen najvišim brojem bodova postignutih u tri jela.

Aeroflot predstavlja novi meni biznis klase

Aeroflot predstavlja novi meni biznis klase

Glavna nagrada odlazi Evgeniju Vikentevu, glavnom kuvaru u Wine Cabinet-u i Hamlet + Jacks-u u Sankt Peterburgu. Drugo mesto dodeljeno je Igoru Grishechkinu, takođe iz Sankt Petersburga i glavnom kuvaru u COCOCO-u. Treće mesto dodeljeno je Vitaliju Istominu, glavnom kuvaru u Technikumu u Moskvi.

Pobednik je dobio dve karte za poslovnu klasu iz Moskve ka bilo kojoj destinaciji na kojoj leti Aeroflot. Druga nagrada bila je jedna karta iz poslovne klase iz Moskve u bilo koji grad u Rusiji ili Evropi. Nagrada za treće mesto bila je karta ekonomske klase iz Moskve u Rusiju ili Evropu.

Aeroflot je postao prva aviokompanija u Rusiji koja je dobila status od 4 zvezdice za kvalitet svog servisa od Skytrax-a, autoritativne agencije za globalne rejtinge. Aeroflot je više puta proglašen jednim od vodećih aviokompanija za ugostiteljstvo, rangiran u top 10 američkom turističkom magazinu Global Traveler. U junu je Aeroflot osvojio dve kategorije nagrada za najbolji ukus od strane Business Traveler Russia / CIS.

Internacionalno priznati kuvari, uključujući Michelinove zvezde, tradicionalno su učestvovali u razvoju Aeroflotovog menija.

“Prvi ruski festival restorana otkrio je da se gastronomija snažno razvija u regionima”, rekao je osnivač festivala Alexander Sysoev, direktor marketinga u restoranima Afiša. “Kuvari iz svih gradova pokazali su veoma visok nivo veštine, a sve više novih imena se pojavljuje svake godine. Zadovoljni smo što nam je Aeroflot poverio razvoj High Flyers-a, za koji verujemo da će pomoći talentovanim kuvarima da se izraze u Rusiji i svetu. “

Share.

Comments are closed.