Air France Connect; ostanite konektovani tokom leta    

0

Internet je za nas postao kao vazduh – primetimo ga tek kada ga nema. Uz svoju novu uslugu, Air France CONNECT, Air France, nudi mogućnost putnicima da budu konektovani na Wi-Fi signal, čak i tokom leta. Putnici će moću da izaberu između jednog od tri nivoa pristupa WI-Fi-ju i da se povežu sa svojih uređaja (smartfon, tablet, kompjuter).

Da kuckanje ne prestane

Osnovna usluga koja je dostupna jeste besplatno primanje i slanje poruka preko aplikacija Whatsapp, Facebook Messenger, iMessage i WeChat-a. Pored toga što će ostati u kontaktu sa svojim najbližima, putnici će moći da pristupe sajtu  Air France i da koriste Air France aplikaciju kako bi proverili ili izmenili svoje rezervacije.

Surfujte slobodno

Za putnike koji ne mogu da izdrže nekoliko sati a da ne pročitaju šta se dešava u svetu ili ne provere društvene mreže, osmišljena je usluga koja omogućava surfovanje po netu, proveru i slanje mejlova. Putnici mogu da koriste ovu uslugu po sledećim cenama:

  • 3 evra za celo putovanje na kratkim relacijiama
  • 5 evra za celo putovanje na relacijiama srednje dužine
  • 8 evra za sat vremena na duglinijskim letovima (2,700 milja)
  • 18 evra za celo putovanje tokom dugolinijskih letova (6,000 milja).

Vaše omiljene serije tokom leta

Za one najzagriženije, kojima je internet već neprekidna potreba, tu je i pristup strimu. Ova usluga koja je dostupna na svim dugolinijskim letovima kombinuje prednosti pristupu za poruke i pristupu surfovanju. Pristup strimu omogućava internet velike brzine, tako da putnici  mogu da gledaju serije ili pak uživo prate sportske događaje koji se odvijaju baš u vreme leta. Takođe, brzina konekcije omogućava i skidanje sadržaja sa interneta za samo 30 evra.

Air France CONNECT servis će uskoro biti unapređen tako da putnicima omogući i dodatne usluge kao što su detaljne informacije o letovima, onlajn kupovina ili bogata kolekcija filmova, TV serija i dokumentaraca koji će moći besplatno da se gledaju tokom leta.

Kako radi nova usluga

Kada putnici na letu aktiviraju Airplane mode na svojim uređajima, dobiće mogućnost da preko Wi-Fi-ja aktiviraju AirFrance CONNECT mrežu i biće automatski preusmereni na connect.airfrance.com preko kog će dalje moći da aktiviraju izabrani pristup.

Putnici mogu da plate pristup surfovanju i pristup strimu na različite načine – Visa, Mastercard i American Express karticama, preko Pay Pala ili čak koristeći Flying Blue milje.

Cela flota AirFrance-a će biti opremljena Wi-Fi-jem do kraja 2020. Do kraja 2018, ponuda Wi-Fi-ja biće aktivna na 22 dugolinijska leta i 8 letova na kratkim i relacijama srednje dužine.

Video snimak ćete pronaći na linku.

Video snimak o instalaciji Wi-Fi antene u Boing 777-200  ćete pronaći na linku.

Share.

Comments are closed.