#artofdanube, najduža slika Dunava na svetu u Beogradu

0

11. avgusta 2018. godine, najduža slika Dunava na svetu biće izložena i u Beogradu. Slika je duga jedan kilometar, i biće predstavljena na Kalemegdanu.

Ana Tudor, slikarka iz Srbije, naslikala je Dunav i njegovo jedinstveno okruženje na platno dužine jedan kilometar. Putujuća izložba #artofdanube je na svom proputovanju od  Švarcvalda do Crnog mora, što simbolizuje početak i kraj ove moćne reke, i predstavljaće se u 13 gradova u zemljama koje se nalaze na njegovom toku.

Slika će biti izložena na Kalemegdanu 11. avgusta od 12.00 časova pa do kasno u noć, a autor slike Ana Tudor će okupljenima predstaviti svoje delo, razgovarati sa njima i otkriti motive koji su doveli do nastanka ovakvog dela.

Slika predstavlja Dunav koji se proteže 2.857 kilometara svojim tokom, protiče kroz četiri glavna grada i i kroz deset zemalja. Dunav obezbeđuje pijaću vodu za prko 20 miliona ljudi i dom je velikog broja ugroženih životinjskih vrsta. Osnova ovakvog projekta je zaštita životne sredine, zaštita Dunava i velikog broja ugroženih biljnih i životinjskih vrsta.

Share.

Comments are closed.