Avala, zabavan jun u znaku najvećeg vidikovaca i simbola Beograda

0

Avala je jedna od glavnih atrakcija Beograda, a tome svakako doprinose i festivali koji se održavaju kod Avalskog tornja. Zahvaljujući dobroj organizaciji i programu, po prvi put od izgradnje tornja,održavaće se vikend festivali tokom celog meseca juna.

Od aprila, na platou ispod Avalskog tornja je postavljena velika bina, 500 mesta za sedenje i 40 drvenih kućica za izlaganje, što je odlična prilika za razvijanje turističkog potencijala ovog značajnog mesta. O značaju ove akcije govori i činjenica da je broj posetilaca povećan za 65% u odnosu na isti period prošle godine.

Vikend festivali u junu

Svakog vikenda od 11.00 časova, tokom celog dana, na platou će biti organizovani brojni i raznovrsni programi predviđeni za sve posetioce.

U subotu, 2. juna, u okviru karavana Turističke organizacije Srbije „Vidi Srbiju“ biće održan besplatan koncert Bilje Krstić i grupe Bistrik, glavnog koncerta, biće predstavljeni i trubači, muzičke grupe i kulturno umetnička društva. Sve turističke organizacije iz svih krajeva Srbije će ponuditi svoje suvenire, promovisati svoje turističke sadržaje i gastro-specijalitete svog kraja.

U nedelju 10. juna, na programu je Festival umetnosti, na kom će biti predstavljanje modernih zanata, dok će muzička podloga i pratnja biti hip hop i freestyle, uz mogućnost da se uključe i posetioci.

Balkan Cheese Festival će organizovati 16. i 17. juna Festival sireva na kome će posetioci moći da degustiraju i kupe najbolje domaće autohtone sireve.

U subotu 30. juna, biće organizovan sportski dan, a reč je o tradicionalnoj Trci uz Avalski toranj, koja se održava po osmi put, a u trci će učestvovati i muškarci i žene.

Osim automobilom, posetioci do Avalskog tornja vikendom mogu stići i autobusom GSP-a, koji na liniji 400 saobraća od Trošarine do tornja od 8.00 na svakih 45 minuta. (danubeogradu.rs)

Vidi Srbiju

Turistička organizacija Srbije pod sloganom „Vidi Srbiju – koje momente ćeš pamtiti ovog leta“, 2. juna od 10.00 do 14.00 časova organizuje promotivni događaj u okviru letnje kampanje. Bogata turistička ponuda velikog broja turističkih organizacija iz Srbije omogućiće da pronađete idealnu destinaciju za godišnji odmor.

Posetioci će imati priliku da učestvuju u zabavnom programu, prisustvuju izvođenju folklornih narodnih igara,da čuju nastupe muzičkih grupa, kao i da isprate projekcije turističkih filmova.

U okviru manifestacije biće održan i kvizu znanja „Koliko poznajete Srbiju“, pa srećni posetioci mogu da dobiju neku od vrednih nagrada, kao što su ulaznice za Etnografski muzej, vikend u nekoj od srpskih banja, vožnju helihopterom iznad neke turističke destinacije u Srbiji kao i druge vredne nagrade.

Share.

Comments are closed.