Avantura zvana Srbija Idemo! – nemački novinari u poseti Srbiji

0

„Avantura zvana Srbija: Idemo!“ je studijska poseta koju je Turistička organizacija Srbije orgnizovala od 6. do 10. juna 2018. godine za grupu nemačkih novinara kako bi promovisala Srbiju kao atraktivnu i aktivnu turističku destinaciju.
Nemački novinari će toku svog boravka moći da bolje upoznaju Srbiju i njene turističke potencijale, posebno zapadni deo, pošto je u organizaciji učestvovala i Turistička organizacija grada Čačka. Novinari će se upoznati sa ovim krajem i aktivnim odmorom koji on nudi, a kao posebne aktivnosti, izvajaju se vožnje bicikom kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, duge šetnje od vrha Beljanice do vodopada Veliki Buk, kao i splavarenje rekom Uvac.

Za vreme obilaska, novinari će takođe imati priliku da se upoznaju sa nasleđem ovog kraja, da upoznaju kulturu i istoriju, da degustiraju domaće gastronomske specijalitete, naročito zlatiborski „Planinski doručak. Tom prilikom će obići sve istorijske spomenike i znamenitosti, manastire i ostale prirodne i turističke znamenitosti.

Srbija je izuzetno atraktivna destinacija za nemačke turiste, i beleži se konstantan rast poseta. Najviše turista dolazi tradicionalno Dunavom, a u poslednje vreme se sve veći broj nemačkih turista interesuje i za ostale krajeve Srbije, što i jeste cilj ove akcije, promovisanje zemlje u celini.

Share.

Comments are closed.