Avio kompanije ozbiljno razmišljaju o uvođenju mesta za stajanje u avionima

0

Ruska aviokompanija “Pobeda” razmišlja o uvođenju mesta za stajanje u avionima na svojim letovima, a ideji se pridružuje i italijanska kompanija “Aviointeriors” koja se bavi proizvodnjom sedišta za avione.

Iz avio kompanije “Pobeda” ističu da se ozbiljno razmišlja o uređenju putničke kabine koja bi povećala efiskasnost letova, što bi samim tim uticalo na to da u prodaji bude što više jeftinih karata, a samim tim i više mesta na letovima. Na taj način, izbegla bi se gužva na aerodromima, i drastično bi se smanjio stres kroz koji putnici i zaposleni u kompaniji prolaze.

Niskobudžetna avio kompanija “Pobeda”, trenutno ima 18 Boinga 737-800 aviona, a do kraja 2019. godine u planu je povećanje broja aviona na 30.

Ovih dana je italijanska kompanija “Aviointeriors”, koja se bavi proizvodnjom sedišta i enterijera za avione, izjavila da takođe razmišlja o uvođenju mesta za stajanje tako što bi izmenila dosadašnji koncept uređenja kabina, pa bi umesto uobičajenih sedišta, ugrađivali uspravne naslone s vodoravnim plitkim sedištem u visini bedara, sa dva držača za ruke. Sedenje u ovakvim sedištima je praktično nemoguće, pa je stajanje jedina opcija.

Proizvođač naslona za mesta za u avionima” Aviointeriors” tvrdi da će njihovi potencijalni kupci na ovaj način unaprediti i poboljšati smeštaj i razmeštaj putnika, gde će na prvom mestu kabine biti prostranije, pa će moći i više putnika da se preveze, a istovremeno će se smanjiti potrošnja goriva, jer su nova stajaća sedišta daleko lakša od starih, pa se direktno utiče i na prirodnu sredinu.

Share.

Comments are closed.