Aviolinija Niš-Kaluga ponovo od septembra?

0
Od septembra bi, po treći put, mogla da bude uvedena linija Niš-Kaluga sa Aerodroma Konstantin Veliki, najavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin.
Direktor niškog Aerodroma Vladica Đurđanović kaže da su oni spremni za prihvat te linije i da samo Vlade Srbije i Rusije treba da je odobre. U Ministarstvu turizma kažu da je to odobrenje samo formalnost.
Čepurin je u razgovoru sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem istakao značaj uvođenja ove linije.
– Ruski turisti sve češće dolaze u Srbiju. U prvih pet meseci 2017. godine bilo ih je 17% više nego u istom periodu 2016. Nadam se da će taj broj biti povećan uvođenjem linije Niš-Kaluga od septembra – kazao je Čepurin.
Prvi čovek Aerodroma Niš istakao je spremnost gradske vazdušne luke za uvođenje još jedne linije pored postojećih 10.
– Očigledno je da sa ruske strane postoji interesovanje za letove na relaciji Niš-Kaluga-Niš i, ako takav let dve vlade odobre, ne postoji nikakva prepreka da se oni realizuju posle potpisivanja sporazuma. Mi smo spremni za prihvat i te linije – rekao je Đurđanović.
Kaluga se nalazi jugozapadno od Moskve i od glavnog grada Rusije udaljena je 150 km.
Podsetimo, ova linija sa niškog aerodroma uspostavlja se po treći put. Tokom 2014. i tokom zime 2015-2016 na relaciji Niš-Kaluga putnike su prevozile komapanije Jamal i Red Wings. Januara 2016. u Nišu je boravio i gradonačelnik Kaluge Anatoly Artamonov, kada se pregovaralo da ova linija postane redovna.
Share.

Comments are closed.