Barbados je proglašen za najbolju destinaciju na svetu

0

Putnici širom sveta su izabrali najbolju destinaciju na svetu. U pitanju je mala ostrvska država u Karipskom moru, Barbados.

Agencija Norstat je na osnovu godišnjeg istraživanja po imenom “Destination Satisfaction Index” objavila rezultate po kojima je Barbados ubedljivo na prvom mestu omiljenih destinacija.

Turisti i putnici su na globalnom nivou ocenjivali destinacije, od 150 mesta širom sveta Barbados je od mogućih 10 dobio ocenu 8.8. U cilju što tačnijeg i boljeg ocenjivanja, turisti su birali na osnovu kategorija, a to su vremenske prilike, plaže, usluge i gostoljubivost, smeštaj, znamenitosti, kultura i kulinarska ponuda, kao i brojne druge kategorije koje mogu uticati na opšti utisak.

Turisti su takođe ocenjvali ličnu bezbednost, pejzaže, nastrojenost lokalnog stanovništva i vrednosti koje se poštuju i neguju u lokalnim sredinama. Anketiranje je bilo individualno i anonimno, a Barbados je imao najbolji ukupni rezultat u svim kategorijama.

Barbados u svojoj ponudi ima veliki broj odličnih hotela, neki od njih su najpoznatiji na Karibima, a ponude su raznovrsne i odgovaraju kako individualnim aranžmanima, tako i all inclusive programima. Ono što krasi Barbados, između ostalog, je i raznovrsnost, mogućnost izbora.  Zapadna obala je, recimo,  poznata po beskrajnim peščanim plažama , rtovima, hotelima i restoranima, pa je ona mesto na kome su svoje kuće i napravili brojni milioneri, dok je  južna obala okrenuta mlađoj populaciji, pa je ona mesto gde se nalaze brojni kafići i noćni klubovi.

Glavni grad je Bridžtaun, mesto sa puno sadržaja, bilo za šoping, bilo za turističko razgledanje, a  ljubazno lokalno stanovništvo će uvek biti tu za pomoć ili savet. Stanovnici Barbadosa su jako  ponosni na svoju zemlju, istoriju i nasleđe, uvek su spremni da sa turistima podele po neku lokalnu priču ili zanimljivost koju retko ko od turiststičkih vodiča zna.

Share.

Comments are closed.