BEGEF , Beogradski gastro-enološki festival u Skadarliji

0

Turistička organizacija Beograda i Gradska opština Stari grad, zajedno sa Udruženjem Vinski putevi Srbije, organizovaće od 7. do 9. septembra 2018. godine u Skadarliji drugi po redu Beogradski gastro-enološki festival-BEGEF.

BEGEF je jedinstvena manifestacija koja promoviše turizam, kulturno-istorijske, vinske i gastro ponude Beograda i Srbije.

Od restorana „Tri šešira“ pa sve do kraja Skadarske ulice, od petka do nedelje, od 17.00 do 23.00 časova ulica će biti puna postavljenih štandova gde će svoje proizvode izložiti poznati proizvođači hrane, pića i suvenira, a služiće se i vino na točenje. Za sada je akreditovano preko oko 50 izlagača vinarije iz cele Srbije, proizvođača suvomesnatih proizvoda, sira, meda, ajvara, kao i proizvođača svih mogućih suvenira.

U restoranu „Velika Skadarlija“, prvog dana festivala 20 poznatih vinarija iz Srbije predstaviće svoja vina predstaviće visokim zvanicama iz sveta diplomatije, političkog života i poslovnim ljudima, a predsednik Vinskih puteva Srbije Zoran Rapajić, održaće predavanje na temu Vinska kraljevska Srbija.

Share.

Comments are closed.