Bela Crkva – raj za porodični odmor i strastvene pecaroše

0

Bela Crkva sa svojom jedinstvenom turističkom ponudom pravi je raj za porodični odmor, ali i za strastvene pecaroše. Ekipa “TU!” magazina posetila je ovo prelepo mesto i prenosi vam svoje utiske

Belocrkvanska jezera pravi su raj za porodične izlete. Sa svojom netaknutom prirodom, Bela Crkva ima čak sedam jezera, a najpopularnija su Glavno jezero, koje se nalazi na svega jedan kilometar od centra varoši, Vračevgajsko, Šaransko jezero i Šljunkara. Šljunkovita podloga i peščane obale i plaže vodama jezera daju prozirnu zelenu boju.

Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, sto kilometara od Beograda, a njena jezera predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu u Srbiji i Vojvodini. Za sve posetioce ovog malog grada, a kojima kupanje nije jedina razonoda, u saradnji sa lokalnim vodičima organizuju se izleti u okolini, sa obilascima Vršca i Vršačkih vinograda, kao i lov na visoku divljač u Deliblatskoj peščari.

U ovom kraju posebno je popularan ribolov sa obale i iz čamca na jezerima i kanalu Dunav–Tisa–Dunav, kao i na samom Dunavu. Iako tokom jeseni, zime i proleća na jezerima nema puno zanimacija, čak i tada su kao stvorena za relaksaciju i šetnju, naročito na Glavnom jezeru, pored kojeg su uređena betonska šetališta okružena šumom, u dužini od 2,4 kilometra.

Pored glavnog jezera postoje još tri – na jednom je smešten auto-kamp, drugo obožavaju pecaroši, a treće je poznato po širokoj uređenoj plaži. Šta je još moguće videti i posetiti u Beloj Crkvi pročitajte ovde.

Share.

Comments are closed.