Beograd domaćin Generalne skupštine Evropske turističke komisije

0

Na inicijativu i poziv Turističke organizacije Srbije, naredna 90. sednica Generalne skupštine Evropske turističke komisije (ETK) biće održana u Beogradu od 7. do 9. oktobra 2015. godine.

Tim povodom, u zvaničnom pozivu članovima, izvršni direktor ETK-a, Eduardo Santander kazao je da se raduju povratku u “divni Beograd” i nadaju da će ponoviti uspeh iz aprila 2009. godine, kada je Turistička organizacija Srbije bila domaćin 76. sednice Generalne skupštine.

“Ovo je sjajna prilika da posetimo prestonicu Srbije, koja se nalazi medju 50 vodećih gradova na IČA rang listi kongresnih destinacija za 2015, kao i medju top 10 destinacija za 2015. godinu na listama Lonely Planet-a, Rough Guides-a i Conde Nast-a”, istakao je Santander, a saopšteno je iz TOS-a. Santander je na kraju zahvalio i čestitao kolegama iz Srbije.

Evropska turistička komisija je asocijacija 33 nacionalne turističke organizacije iz Evrope koja se bavi promocijom evropskih destinacija na vanevropskim tržištima, kao i razmenom iskustava i saradnjom članica na promociji vrednosti turizma u zemljama članicama.

Share.

Comments are closed.