Beograd je u deficitu sa hotelima i smeštajnim kapacitetima

0

U Beogradu nema dovoljno hotela, ali po svemu sudeći, ni drugih smeštajnih kapaciteta u odnosu na sve veći broj turista koji ga posećuju, ocenjuju iz Turističke organizacije Beograda.

Prestonica Srbije sve  brže raste kao turistička destinacija, i to značajno brže nego što se otvaraju novi kapaciteti za smeštaj i prijem turista. U Beogradu trenutno ima 94 hotela, i taj broj nije ni blizu broja koji je potreban, a u deficitu su i ostali smeštaji. U prilog jasno govori činjenica da je od polovine decembra do polovine januara gotovo sve popunjeno, i da je u samo u toku prošle godine u Beogradu ostvareno preko 2 miliona noćenja. Samo u decembru je zabeleženo preko 130.000 gostiju, što je u nekom smislu odlična vest za sve iz sektora turizma i ugostiteljstva koji direktno ostvaruju profit.

Beograd kao destinacija ima puno da ponudi, i ima neiskorišćen potencijal u toj oblasti. Značajan pomak je napravljen na promociji grada, ali su i pored  svega neophodni novi atraktivni sadržaji u gradu i bolja infrastruktura, sve u cilju privlačenja većeg broja turista. Takođe, Beograd je privlačan i kao destinacija za kongresni turizam, organizovanje kongresa i sličnih masovnih skupova koji bi doveli velik broj gostiju u hotele.

Ove godine se očekuje bi da budu otvoreni „Hilton“ na Slaviji i „Mona Plaza“ na Dorćolu i „Mama Shelter“ u strogom centru grada. Ovo su samo neki hoteli od najavljenih za izgradnju, ali su svakao dobar znak za zaposlene u turizmu i same turiste.

Share.

Comments are closed.