Beograd na City Fair 2016 u Londonu

0

Od 19. do 21. juna Turistička organizacija Beograda je predstavila turističku ponudu Beograda na City Fair 2016 u Londonu.

City Fair je workshop i konferencija koju godišnje organizuju ETOA (Evropska asocijacija turoperatora i organizacija) i ECM (Evropska asocijacija turistričkih i kongresnih gradova), sa ciljem da kroz unapred selektovane B2B sastanke spoji zainteresovane kupce sa izlagačima, predstavnicima evropskih turističkih i kongresnih destinacija, u strogo poslovnom okruženju. TOB je ove godine predstavila turističku ponudu Beograda sa fokusom na City Break programe, kulturne i sportske manifestacije, kao i kongresnu ponudu grada sa akcentom na podsticajna tzv. „incentives” putovanja evropskih korporacija i kompanija. Prateći temu ovogodišnjeg City Fair-a, gastronomiju, predstavljene su mogućnosti za realizaciju gastronomskih tura i programa u Beogradu, a veliko interesovanje je zabeleženo i za druge segmente turističke ponude našeg grada: Muzej Nikole Tesle, Dvorski kompleks na Dedinju, rakija ture, Adu Ciganliju i drugo. Od velikih turoperatora koji su zainteresovani da uvrste Beograd u svoju ponudu ili da povećaju broj dana u paketima koje već nude, su: Thomas Cook, Flight Center, Expat, CBN Travel & MICE itd.
City Fair je skup koji se iz godine u godinu uvećava i ove godine okuplja 200 kupaca i 210 izlagača. Drugi dan je bio posvećen konferenciji o gradskom turizmu „Europe on a plate” koja se bavi temom gastro turizma, primerima dobre prakse u Evropi i panel diskusijama.

Share.

Comments are closed.