Beograd prvi put prezentovan u Tirani

0

Prvi put u istoriji, Turistička organizacija Beograda je okupila turističku privredu našeg glavnog grada i u okviru aktuelne kampanje organizovala prezentaciju i promociju Beograda na tržištu Albanije. 

Prezentacija Beograda je održana u centralnoj poslovnoj lokaciji Tirane, hotelu Tirana International, u prisustvu velikog broja visokih zvanica, državnog, političkog vrha Tirane i Albanije, predstavnika turističke privrede i medija.

Dobrodošlicu gostima je poželeo Slobodan Unković, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda, zajedno sa ambasadorom Republike Srbije u Tirani, Miroljubom Zarićem. Zamenik ministra spoljnih poslova Albanije, Selim Belortaji je izrazio zadovoljstvo što se promocija Beograda održava u Tirani, jer je time promocija obostrana, i najavio da je sledeći korak promocija Tirane u srpskoj prestonici. Željka Pudar iz Nacionalne turističke organizacije Srbije, istakla je bogatstvo turističke ponude Srbije sa akcentom na Beograd kao glavni adut.

Direktor Nacionalne turističke agencije Albanije, Ardit Čolaku, je skrenuo pažnju na značaj saradnje Srbije i Albanije u turizmu. Predstavljene su mogućnosti putovanja za Beograd, mreže direktnih letova Er Srbija sa naglaskom na liniju Beograd Njujork.

Usledila je prezentacija Beograda kao turističke destinacije za turiste iz Albanije. Prezentacija Beograda u Tirani je realizovana uz podršku Ambasade Republike Srbije u Tirani, Turističke organizacije Srbije, i Nacionalne avio kompanije Er Srbija. 

Share.

Comments are closed.