Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma

0

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, popularni 64. Martovski festival, počeo je juče u Domu omladine i trajaće do drugog aprila. U pitanju je najstariji filmski festival na kome će u revijalnom delu biti prikazano nekoliko reprezentativnih inostranih dokumentarnih filmova.

U takmičarskoj konkurenciji biće prikazano preko 80 filmova – kratkometražnih igranih i dokumentarnih, dugometražnih dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova. Pored projekcija filmova u takmičarskom i revijalnom delu programa, ove godine Martovski festival organizuje i brojne radionice, konsultacije i razgovore filmskih stvaralaca, studenata i redovne publike, kao i prateći muzički program.

Cena ulaznice je 200 dinara po projekciji, u prodaji su na blagajni Eventim u Domu omladine Beograda. Ulaz na omaž programe posvećene Krsti Škanati i Lazaru Stojanoviću je besplatan. Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan za studente. sa overenim indeksom, besplatne ulaznice mogu preuzeti na info pultu u holu doma omladine beograda na dan projekcije od 10 časova.

Od svog prvog izdanja bio je najvažnija, a u nekim periodima i jedina, platforma u okviru koje su domaći filmski autori mogli da prezentuju publici i inostranim kolegama svoje dokumentarne, eksperimentalne, animirane i kratke igrane filmove.

Share.

Comments are closed.