Beogradski Fish Fest 2018

0

Dvanaesti po redu gastronomski festival „Fish fest Beograd” biće održan od 30. avgusta do 2. septembra na platou kod Kule Nebojša. Svi posetioci festivala uživaće u tradicionalno dobroj ribljoj čorbi, brojnim specijalitetima od ribe i bogatom muzičkom programu.

Fish fest je događaj koji okupljaja najbolje kuvare iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije. Osim riblje čorbe, kuvari će spremati i ostale specijalitete od ribe. Okupljenim posetiocima predstaviće se majstori Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije, kao i gostujući kuvari u delu „kuvarski šou”. Savez kuvara evropskih i mediteranskih regija iz Splita sa gostima iz Crne Gore i kuvarima iz Srbije pripremaće „dagnje na buzari” za 3.000 osoba.

Na štandovima na platou biće održana prezentacija starih zanata, proizvođača sira, maslinovog ulja, meda, kao i turističke ponude Beograda i Srbije. Festival će imati i takmičarski deo, kao i predavanja profesora Visoke hotelijerske škole iz Beograda. Završetak manifestacije je u nedelju, u 16 časova, kada će se održati takmičenje kuvara profesionalaca, navode iz Turističke organizacije Beograda.

Na manifestaciji će takođe biti održani i koncerti, publiku će za vreme trajanja festivala zabavljati Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Apsolutno romantično, Bend Twilight D.C Cotton pickers i Rok lavirint.

Share.

Comments are closed.