Beogradski Gastro Fest u oktobru

0

U hali 5 Beogradskog sajma od 16. do 19. oktobra biće održan Beogradski Gastro Fest u okviru kojeg posebnu pažnju privlači veliko međunarodno takmičenje Balkan Culinary Cup koje okuplja 500 profesionalaca iz 20 zemalja. Po treći put u Beogradu najbolji kuvari i poslastičari nadmetaće se u pripremi vrhunskih jela, a licencirane sudije WACS (svetske asocijacije šefova kuvara koja okuplja 12 miliona članova) izabraće najbolje u 27 kategorija.

U okviru ovog sajma biće organizovana obrazovna i poslovna manifestacija Big Master, koja je namenjena stručnjacima u HoReCa sektoru. Centralni deo ovog događaja biće master class tima jednog od najpoznatijih svetskih šefova kuvara Gordona Remzija, a biće održane i gastro panel diskusije, promocije stručnih knjiga i kuvarske radionice. Planirani su i edukativni sadržaji za restoratere, somelijere, barmene i bariste.

U okviru ovog festivala Diplomatska asocijacija Srbije organizuje Balkan Chilli Festival, a cilj je da se podstakne proizvodnja ljute paprike u Srbiji.

Pored toga, posetiocima će biti predstavljen bogat izbor jela i pića, kao i kulinarske opreme.

Share.

Comments are closed.