Beogradski hoteli gotovo rasprodati za uskršnje praznike

0

Smeštajni kapaciteti beogradskih hotela za Uskrs gotovo su popunjeni, poručio je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović.

Kaže da Bugari nisu ti koji najviše dolaze u srpsku prestonicu, već da najviše posetilaca dolazi iz regiona, pre svega ljudi iz Turske, Grčke i zemalja bivše Jugoslavije.

“To su najčešći gosti u Beogradu, međutim, nikako ne treba zaboraviti da im se izuzetno brzo približavaju i gosti iz zapadne Evrope, ili Izraela, jer, recimo, u odnosu na prošlu godinu, broj gostiju iz te zemlje porastao je za 400 odsto” – istakao je Popović.

Popović “ne bi prebrojavao” ko odakle dolazi, sve dok u tolikom broju dolaze i dok Beograd, između ostalih, ima događaje posvećene deci, koji su “lepo lice i Beograda i Srbije” i koji se “očigledno najviše dopadaju gostima iz inostranstva”.

Posetioci Beograda, kaže Popović, najviše su zainteresovani za četvorodnevne aranžmane, takozvane “City break” ture, koje su glavni turistički proizvod Beograda, a pre svega, to su ture razgledanja, od helio tura i razgledanja Beograda iz vazduha, preko razgledanja sa turističkih brodova, do “segveja, one čudne sprave na dva točka”, kojom se može obići Kalemegdan uz vodiča.

Izvor: Tanjug

Share.

Comments are closed.