Beogradski jedriličarski kup, treći put na Savi!

0

 

U organizaciji Jedriličarskog kluba “ADA”,  u subotu 23. juna održava se treća po redu regata Belgrade Cruiser Cup 2018, čiji je start predviđen u 12 časova na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi.

Kao i na prethodnim izdanjima ovog sada već tradicionalnog junskog sportskog događaja, i na ovogodišnjoj regati Belgrade Cruiser Cup takmičiće se najbolje posade iz Srbije i regiona u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser.

Beogradski jedriličarski kup, treći put na Savi!

Posetioci regate, prijatelji i partneri kluba, kao i ljubitelji reke Save moći će da posmatraju regatu sa klupskog objekta organizatora – Jedriličarskog kluba “ADA”, ali i duž čitave obale reke Save od 4. do 9. kilometra, kao i sa mosta na Adi.

Beogradski jedriličarski kup, treći put na Savi!

Nakon završetka trke, svečanog proglašenja pobednika i uručenja trofeja i medalja, održaće se slow food zakuska za sve takmičare i prijatelje regate. Slow Food Convivium Dorćol i restoran Cveće Zla će se i ove godine potruditi da ponude dobru zakusku i time zaokruže ceo događaj autentičnim gastronomskim ugođajem.

Beogradski jedriličarski kup, treći put na Savi!

Pored vrhunskog sportskog i takmičarskog karaktera, regata Belgrade Cruiser Cup ima za cilj da privuče i obrazuje sve radoznale sugrađane o jedrenju kao izuzetnom sportu, ali i o biodiverzitetu okoline u kojoj se odvija.

Beogradski jedriličarski kup, treći put na Savi!

Jedriličarski klub “ADA” je osnovan 2013. godine, a od 2016. godine, s održavanjem prvog Belgrade Cruiser Cup-a, obogatio je takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije za još jednu kvalitetnu regatu, a grad Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na svetske metropole.

Beogradski jedriličarski kup, treći put na Savi!

Osnovna ideja za pokretanje ove godišnje beogradske regate na reci Savi je popularizacija sportskog jedrenja u našoj prestonici, kao i ekološki odgovornog života na vodi.
Jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i predstavlja jednu od najprestižnijih sportskih veština, a poslednjih par godina privlači i sve veću pažnju naših sugrađana.

Beogradski jedriličarski kup, treći put na Savi!

Prijave za regatu kao i sve dodatne informacije o regati možete pronaći na zvaničnom sajtu regate ili lično u prostorijama Jedriličarskog kluba “ADA” (Ada Ciganlija bb, Beograd, Srbija).

Sve eventualne izmene će biti objavljene na tabli za obaveštenja u prostorijama Jedriličarskog kluba “ADA” na dan održavanja trke.

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa partnerima, kao i dugoj listi prijatelja regate i kluba, Belgrade Cruiser Cup je i ove godine sportski događaj koji ne treba propustiti.

Partneri i prijatelji regate: Proto; Propix; Salon nameštaja Distribucija; Slow Food Convivium Dorćol; Restoran Cveće Zla; Vinarija PIK Oplenac; Salto pivo; M.A.D. Studio; Vladimir Miladinović PIKI; Шешир design; Designed.rs; 42 Magazin.

Share.

Comments are closed.