Beogradski Noćni Market – Velika pijaca

0

„Velika pijaca” je bila prva pijaca u Beogradu, otvorena je 1824. godine i se nalazila na mestu današnjeg Studentskog parka. Na istom mestu, samo 25. i 26. maja 2018. godine, biće po prvi put održan 14. Beogradski noćni market.

U znak sećanja na prvu pijacu, 14. Beogradski noćni market biće organizovan na prostoru gde je pijaca postojala pre skoro 200 godina. Ovaj festival  okupiće šampione pijaca, brojne dizajnere i zanatlije, kao i lokalne proizvođače hrane i pića. Svi posetioci će imati mogućnost da uživaju u dobroj hrani i zabavi, a moći će nešto i da pazare, i sve to u cilju pretvaranja običnog izlaska u neko novo iskustvo.

Slogan ovog Beogradskog Noćnog Marketa je: „Velika pijaca“, a osim već standardnog sadržaja, posebna pažnja i deo marketa biće posvećen kulturnim institucijama Beograda, Zavodu za zaštitu spomenika, Kolarčevoj zadužbini kao i brojnim muzejima i univerzitetima.

Beogradski Noćni Market je jedinstvena manifestacija koja promoviše očuvanje tradicije i kulture, značaj zdrave i prirodne hrane, ali isto tako promoviše pijace kao turistički simbol glavnog grada.

Share.

Comments are closed.