Bled je postao globalni sportski turistički grad 2017

0

Samit sportskog turizma u svetu koji se održao u WTM Londonu u ponedeljak 7. novembra 2016. godine uključivao je takmičenje za sportski turizam. Bled je odabran kao najbolji sportski turistički grad za 2017. godinu.

Global Sport Tourism Town 2017, oznaka dodeljena gradu koji se smatra destinacijom sa sportskim turističkim pristupom, predstavlja potencijal različitih sportskih iskustava i zadovoljstva kupaca, ali iznad svega, viziju održivog turističkog Razvoja Bleda.

Prve nagrade za sportski turizam u svojoj vrsti imaju za cilj prepoznati i nagraditi inovacije i dostignuća u sportskom turizmu širom sveta, a raznolikost sportskih aktivnosti Bleda u integrisanom prirodnom odmaralištu dokazuje da je vizija predstavljanja turističke destinacije, uključujući atraktivne događaje, učinila izuzetan doprinos Sportskoj turističkoj industriji i priznata je ispred globalne publike sportskih turističkih uticaja.

Bled je postao globalni sportski turistički grad

Bled je pravi slovenački biser koji redovno posećuju turisti iz celog sveta i rado se ponovo vraćaju da uživaju u prekrasnim prizorima prirode, ukusnoj hrani i bogatoj kulturi.

Klima bledske regije je umereno blaga i veoma lekovita, a odlikuje se najdužom kupačkom sezonom u celoj oblasti Alpa. Prosečna godišnja temperatura  vode je oko 26 stepeni. Turistički kapaciteti na Bledu broje oko 4000 mesta, a na raspolaganju je čitav niz mogućnosti za opuštanje i uživanje.

Prirodi nije bilo dovoljno da Bledu podari samo jezero već je i na sred jezera „stavila” ostrvo. Kad je bajka da bude ona najlepša. U srednjem veku je na tom ostrvu izgrađena crkva Sveta Marija. Pre crkve tu je bio hram posvećen boginji Žive.

Share.

Comments are closed.